Diabol

image

 

Pojem Diabla - démona v nejakej forme pozná každý. Podľa kresťanstva je nepriateľom boha. To tak nie je pravda, lebo aj Diabol je stvorením boha.Faktom je že sa obrátil proti vôle Stvoriteľa, tá vôla bola, aby slúžil ľuďom ktorých Stvoriteľ stvoril na vlastnú podobu. Po tej vzbure presvedčil mnoho anjelov, aby ho uznali za boha a aby mu slúžili. Následne aj zo svojimi nasledovníkmi boli vyhnaní z ríše svetla. Vytvoril pre seba svet, ktorého najniżšia prejavená forma je materiálne bytie. Seba vymenoval za boha materiálneho sveta a svojich nasledovníkov za anjelov materiálu.

V prípade Diabla ide o zosobnenú silu, ktorú motivuje Ego. Táto zosobnená sila sa rozdelia na mnoho osobností alebo na zosobnené sily. Tým že pochádzajú od Stvoriteľa disponujú s mocou, ale ich moc je pod mocou Stvoriteľa. Ako je hierarchia u anjelov svetla, na tú podobu vytvoril Diabol hierarchiu svojej ríše.

Cieľ posadnuťia človeka  Diablom:

1. Hľadanie spojenectva proti Stvoritelovi (Bohu).

2. Zabrániť človeku aby spoznal svoju identitu so Stvoriteľom (s bohom), tým aj svoju moc nad Diablom.

3. Závisť božského pôvodu človeka. 

4. Túžba po pomste kvôli strate moci v sfére svetla.

5. Posadnú človeka z tej nepriznanej túžby byť v blízkosti k Bohu, že aspoň môžu byť v blízkosti božského svetla žijúceho v duši človeka.   

Ako je rozpoznateľná posadnutosť  Diablom:

Nevyliečiteľná, pre dnešné lekárstvo nediagnostikovaná choroba. Extrémy emocionálnych prejavov (Náhly brutálny hnev, potom náhla premena do smiechu). Neľudskosť v obchodnom živote (Pre svoje ciele schopný aj vraždiť.) Chuť do života je buď na najvyššom stupni alebo v najhľbšej letargii. Každodenná túžba po smrti.

Mali by ste venovať pozornosť  nasledujúcim symptónom:

Často opakované migrény, bolesti hlavy a žalúdka, nevysvetliteľné opuchy, podliatiny, škrabance, strašidelné sny, u žien bolesti brucha a problémy vaječníkov, neporaziteľná nervozita, šialenstvo, totálny emocionálny zmätok, neschopnosť nájsť si prácu alebo pracovať, pesimizmus, pre racionálny mozog nevysvetliteľné diania.(podivné zvuky, zvuky krokov, ktoré majú neznámy pôvod, samočinné otváranie a zatváranie dverí, zmiznutie vecí a ich objavenie na naj nepravdepodobných miestach, klopanie na dverách a na nábytku, k ničomu neporovnateľný zápach.